Warning: Undefined array key "action" in /home2/realitat/public_html/comunadeleni.com/wp-content/themes/academicanski/functions.php on line 2
Galerie Foto – Primăria Comunei Deleni – județul Iași

Acasă » Galerie Foto

Categoria Galerie Foto

(FOTO) CONCERTUL DE COLINDE „DESCHIDE USA CRESTINE” – DELENI 18.12.2023

COMEMORAREA EROILOR – FESTIVITATE LA CIMITIRUL MILITAR MAXUT, COMUNA DELENI 2022

In data de 06 octombrie 2022, la cimitirul eroilor din satul Maxut comuna Deleni județul Iasi a avut loc ceremonia militar religioasă de comemorare a soldaților romani care și-au pierdut viața in Primul Război Mondial. In prezenta autorităților locale si centrale ai judetului Iasi și Buzau, reprezentanți ai “Diviziei a 2 Getica “ Buzau , Brigada 15 Mecanizată “ Podu Inalt” Iasi si Fundația “ Mareșal Alexandru Averescu” din Buzau am adus un pios omagiu de recunoștință veșnica eroilor romani căzuți in războaiele de reîntregire a neamului românesc. Cinste si onoare armatei romane.

Evenimentul dedicat comemorării victimelor și eroilor decedați în primul război mondial, în zona satului Maxut și a orașului Hârlău.Astfel de evenimente ne aduc aminte mereu că libertatea și unirea României s-a făcut prin jertfă omenească, iar noi suntem acum uniți sub un singur nume datorită celor care au luptat și au avut credința că efortul lor va schimba viața urmașilor în mai bine.

(GALERIE FOTO) Vizita conducerii Consiliului Județean Iași și a delegațiilor din Vinnitsya, Cernăuți și Soroca în comuna Deleni 30.11.2021

Marți 30 noiembrie, am avut bucuria să primim conducerea Consiliul Județean Iași, însoțită de trei delegații ale autorităților locale din Vinnitsya, Cernăuți și Soroca care au vizitat comuna noastră.

,,Comuna Deleni este un model de bună practică la nivelul județului Iași. Biblioteca, grădinița și Căminul Cultural sunt câteva exemple de proiecte implementate cu succes de administrația locală.Totodată, am avut bucuria de a lua contact cu tradițiile locale și comunitatea care le păstrează cu sfințenie și de a le arăta oaspeților noștri mai multe simboluri care alcătuiesc identitatea noastră culturală”, a declarat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Sărbătorirea cuplurilor de aur din comuna Deleni – 30.09.2021

(Video) Biserica Parohiei Deleni II a fost târnosită de către Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, duminică 12 septembrie 2021

În Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci, 12 septembrie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, dimpreună cu un sobor de preoți și diaconi, a sfințit biserica Parohiei cu hramurile „Nașterea Maicii Domnului” și „Sfântul Apostol Andrei” din localitatea Deleni II, Protopopiatul Hârlău, județul Iași.

ZIUA INTERNATIONALA A IEI SARBATORITĂ ÎN COMUNA DELENI, 24.06.2021 (VIDEO)

Sfintirea Primariei Deleni

Olimpiada Centenarului – Concurs școlar organizat de Primăria Deleni cu prilejul sărbătorii Centenarului Marii Uniri

Biserica „Sfântul Gheorghe” din Slobozia Deleni a fost resfințită de catre Preasfințitul Părinte Calinic Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor

Preasfințitul Părinte Calinic Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a oficiat pe 30 iunie slujba de resfințire a Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din satul Slobozia, comuna Deleni, Protopopiatul Hârlău, județul Iași. Alături de ierarh a slujit un sobor de preoți și diaconi, fiind prezent și părintele protopop Pâslariu Victor. La eveniment au participat autoritățile locale, dimpreună cu Prigoreanu Dumitru, primarul localității. 

„Ziua de 30 iunie 2019 încununează în chip tainic și duhovnicesc aceste lucrări, prin oficierea slujbei de resfințire săvârșită de către Preasfințitul Episcop Calinic Botoșăneanul. Aducem slavă Preamilostivului și Atotputernicului Dumnezeu, Cel în Treime închinat și mulțumire celor care au ajutat” a declarat părintele paroh Ștefănucă Mihai.

Piatra de temelie a bisericii a fost pusă în anul 1835 de către boierul Iorgu Ghica, iar lucrările au continuat până în 1852 când a fost sfințită la data de 23 aprilie. Așa cum arată pisania bisericii așezată deasupra ușii, sfântul locaș a primit hramul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe și Sfânta Elisabeta. Cei care au înzestrat biserica cu odoare și obiecte de cult au fost boierii Gheorghe și Pulheria Ghica.

sursa: Doxologia.ro

IPS Teofan Mitropolitul Moldovei si Bucovinei a oficiat slujba de Sfintire la Manastirea Lacuri cu Hramul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel

De sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, Mănăstirea Lacuri din aria Protoieriei Hârlău, județul Iași, și-a sărbătorit hramul, sfintele slujbe fiind oficiate de un sobor de preoți și diaconi, sub protia Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Totodată, în după amiaza zilei, ierarhul a vizitat Parohia „Sfânta Parascheva” din Bahlui – Cotnari, unde a săvârșit slujba de sfințire și binecuvântare a lucrărilor efectuate la ansamblul parohial.

Credincioșii din localitatea Deleni dar și din imprejurimile orașului Hârlău din județul Iași, au participat la Sfânta Liturghie oficiată în cinstea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, slujba fiind săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. De remarcat faptul că deși sfântul locaș îl are ca ocrotitor principal pe Sfântul Ierarh Nicolae al Mirelor Lichiei, ansamblul monahal a primit un al doilea hram din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, pentru că biserica – monument istoric din secolul XVIII-lea, începută în anul 1724, a fost sfințită în ziua de 29 iunie. După întâmpinarea ierarhului, Părintele Mitropolit a săvârșit slujba de binecuvântare a aghiasmatarului din curtea mănăstirii, a unui lumânărar și a unei troițe. Totodată, înainte de începutul Sfintei Liturghii, chiriarhul a rostit celor prezenți rugăciunile de dezlegare. Alături de IPS Teofan au mai slujit părintele arhimandrit Nechifor Horia, exarh administrativ al Arhiepiscopiei Iașilor, părintele Victor Pâslaru, protopop de Hârlău, părintele arhimandrit Gavriil Alexa, starețul Mănăstirii Sângeap-Basaraba, părintele protosinghel Isidor Bucătariu, starețul Mănăstirii Balș, părintele protosinghel Nectarie Voroneanu, starețul Mănăstirii Șoldana, părintele Nicolae Crăciun, fost protoiereu și parohul Bisericii Pârcovaci, dar și părintele protosinghel Petronie Andrei, starețul Mănăstirii Lacuri. Răspunsurile liturgice au fost oferite de un grup de studenți teologi.

„Sfinții Apostoli au fost binecuvântați de Dumnezeu cu clipe de măreție aleasă”

După citirea textelor scripturistice, Părintele Mitropolit Teofan le-a predicat celor de față despre prezența lui Dumnezeu în viețile Sfinților Petru și Pavel: „Astăzi, de ziua Sfinților Apostoli, suntem chemați să pătrundem întrucâtva în inima tainei vieții, mărturisirii, rugăciunii și mânturirii acestor doi mari apostoli ai Domnului Hristos. Ca o prelungire a Sfinților Apostoli Petru și Pavel, viața noastră cuprine momente de înălțime duhovnicească, dar și momente de căutări, rătăciri, de păcate. Sfinții Apostoli au fost binecuvântați de Dumnezeu cu clipe de măreție aleasă. Sfântul Apostol Petru se află cu Mântuitorul Hristos pe Muntele Tabor și este cuprins de lumina dumnezeirii, vede slava și puterea lui Dumnezeu, arătată întru desăvârșire, simte că nu dorește să plece din acest munte pentru că prezența lui Dumnezeu în viața lui de arăta cu putere. Sfântul Apostol Pavel a vorbit de slava lui Dumnezeu și prezența sa în lumina Împărăției cerurilor, fiind încă trăitor în această lume. Dobândirea Duhului Sfânt este țintă a vieții creștine, țintă pe care ei au atins-o și țintă la care și noi, creștinii, păstrând măsura neputințelor noastre, suntem chemați să tindem. De multe ori, văzând viața sfinților, noi spunem că e greu pentru noi, este imposibil pentru că suntem oameni slabi și cu multe păcate, și nu îndrăznim să nădăjduim, să fim și noi cuprinși precum sfinții apostoli, încă din această viață, de slava Dumnezeului celui viu. Și totuși, dacă privim la viața lor, vedem că Sfinții Petru și Pavel au fost și ei oameni precum suntem noi”.

Spre finalul Sfintei Liturghii, după împărtășirea a numeroși credincioși cu Sfintele Taine,  părintele stareț Petronie a rostit un cuvânt de recunoștință credincioșilor prezenți și a oferit în dar Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, o icoană cu Sfinții Apostoli: „De când am primit binecuvântarea hramului Sfinților Apostoli Petru și Pavel, parcă a înflorit mănăstirea. Am avut și avem spor la toate. Mulțumim Sfinților Apostoli, Sfântului Nicolae, mulțumim creștinilor care ne iubesc și ne arată din faptele lor acest lucru, și cu multă dragoste vin la noi”.

Pentru faptele de vrednicie de care a dat dovadă părintele protosinghel Petronie Andrei, acesta a primit ca semn de recunoștință din partea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, distincția „Crucea Sfântului Ierarh Dosoftei” – pentru clerici. Totodată, Părintele Mitropolit a oferit mănăstirii un set de volume apărute la Editura Doxologia. Evenimentul a continuat cu agapa de hram, unde au fost invitați la trapeza mănăstirii toți credincioșii prezenți.